Crowdfunding

Zeg eens eerlijk: Kijk jij tijdens jouw wandeling over de Lonnekerberg liever tegen een vervallen transformatiehuisje aan of zie je op deze plek graag een unieke doorkijkgalerie, waar je wordt geïnspireerd door het werk van (jonge) kunstenaars? 

Op een prachtige plek aan de Bergweg 399 te Lonneker staat een voormalig transformatiehuis, dat in de oorlog (1941) is gebouwd voor Vliegveld Twente. Dit cultuurhistorische pand is sterk in verval geraakt.

Wij van Stichting Urinoir tot Galerie willen dit pand transformeren naar een unieke galerie, waar permanent exposities te zien zijn van studenten van Artez en (regionale) kunstenaars. En daar hebben wij jouw hulp bij nodig.

Voor de transformatie en exploitatie van het transformatiehuisje hebben we geld nodig. In totaal zo’n € 40.000,- om het op te knappen, te verbouwen en geschikt te maken als galerie. Een flink deel van die kosten is al toegezegd door de gemeente Enschede en Business club Lonneker en er lopen nog wat aanvragen bij fondsen. Voor het resterende deel doen we een beroep op jou. We hopen namelijk dat deze galerie echt van ons allemaal wordt. Van de buurt. Van de recreanten in dit gebied. Van de kunst- en cultuurliefhebbers in de wijde omtrek.